Lyceo

Het Montessori College biedt samen met Lyceo huiswerkbegeleiding en bijles aan. Deze begeleiding is voor leerlingen van alle niveaus en alle jaarlagen.

Even voorstellen…

Namens Lyceo stel ik me graag aan u voor. Mijn naam is Erin van Valkenburg, ik ben als vestigingscoördinator verantwoordelijk voor de begeleiding vanuit Lyceo. Met mijn achtergrond als docent Geschiedenis vind ik het erg leuk om aan de slag te gaan met de leerlingen. Mijn doel is om de leerlingen te helpen, maar ook te sturen in hun ontwikkeling en vooruitgang op het gebied van studievaardigheden. Ik werk met een team van enthousiaste begeleiders die hen ook op vakinhoudelijk vlak zo veel mogelijk kunnen helpen. Ik ontmoet u graag op één van de ouderavonden die vanuit de school worden georganiseerd, maar u kunt uiteraard ook langskomen of een afspraak met mij maken.

Effectiever huiswerk maken

Als kinderen effectiever hun huiswerk leren maken, merken ze dat er ook nog tijd overblijft voor de dingen die zij belangrijk vinden. Lyceo helpt daarbij. Onze huiswerkbegeleiding is gericht op het aanleren van duurzame studievaardigheden. Dit doen we met onze Lyceo Leren Leren© methode; een methode voor het aanleren en verbeteren van studievaardigheden, ontwikkeld in samenwerking met Tilburg University. Voor uw kind betekent dat minder stress, meer vrije tijd en hopelijk hogere cijfers. Lyceo biedt drie, vier of vijf dagen per week huiswerkbegeleiding aan van 14:00 tot 18:00. Dagen en tijden uiteraard in overleg.

Moeilijke vakken worden weer leuk met Bijles

Naast huiswerkbegeleiding bieden wij ook één op één begeleiding aan in de vorm van bijles. Voor kinderen die moeite hebben met een specifiek schoolvak of achterlopen met de lesstof. Te lage cijfers kunnen dan het gevolg zijn. Bijles van Lyceo betekent: meer persoonlijke aandacht, zodat het zelfvertrouwen terugkomt en uw kind beter presteert.

Begeleiding van Lyceo in het kort

Bij Lyceo is het kennisniveau van uw kind het vertrekpunt. Tijdens het intakegesprek maken we samen een plan van aanpak, opgesteld aan de hand van de Studievaardigheden- en Motivatietest. Ook werken we samen met de school en hebben regelmatig contact met mentoren en docenten. Zo kunnen wij de begeleiding goed afstemmen op de behoeften van uw zoon of dochter.

We werken altijd in kleine groepen, zodat uw kind de aandacht krijgt die het nodig heeft. Onze begeleiders houden de voortgang van uw kind bij en bespreken die met u. Zo weet u precies wat het effect van de begeleiding is.

Meer informatie?

Voor meer informatie over huiswerkbegeleiding en bijles kunt u bij mij terecht. U kunt mij telefonisch bereiken op: 06 30 03 88 75 en per e-mail via: erin.vanvalkenburg@lyceo.nl.

Op Lyceo.nl vindt u uiteraard ook meer informatie over onder andere onze werkwijze en tarieven.

Logo Lyceo Erin van Valkenburg
foto sidebar